2011. okt. 9.

Mint az első Pünkösd?



Mindezek után kiárasztom Lelkemet minden testre. Fiaitok és leányaitok jövendölni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok meg látomásokat látnak.Sőt, még a szolgákra és a szolgálókra is kiárasztom Lelkemet azokban a napokban.Joel 3.1

Leírtam már némi előzményét a Lélekszemináriumnak a bioenergetikusról szóló részben. Tény, hogy két év alapos elmélet és imádság előzte meg a szemináriumot.. Ezt még megtetéztem azzal, hogy nagyon-nagyon sokszor elismételtem, hogy az, hogy kit mennyire tud betölteni a Lélek, az azon is múlik, hogy előtte mennyire kaptafázzák ki a szívüket Isten Igéjével, amely képes kitágítani a szűk emberi lelket a befogadásra. Hát a résztvevők jól kikaptafázták magukat melynek meg is lett a gyümölcse.
David Thorp már a karizmatikus megújulás első hullámánál, kezdeténél ott volt Amerikában. Ott volt azon az egyetemista lelkigyakorlaton (1967 vagy 1968, nem emlékszem pontosan) ahol első alkalommal áradt ki a Lélek és indította el a világméretű katolikus karizmatikus megújulást.

David ez idő tájt éppen Hazánkban szolgált néhány Társával és az az Új Jeruzsálem Közösség tagjaival jöttek le Félegyházára, hogy velünk imádkozzanak a Lélek kiáradásáért.
David szenzációsan jó tanítást tartott, melyet kazettára is fölvettek a félegyháziak, majd elkezdtük a Lélekhívást. Ott volt velünk egy amerikai diakónus is, akinek püspöki „menlevele” volt arról, hogy imádságait gyakran kísérik erőteljes és rendkívüli megnyilvánulások.
Egyszer csak azt vettük észre, hogy Chuck diakónus kezei alatt sorra dőlnek el az emberek. Olyan hullámban áradt ki a Lélek, hogy a jelen lévő 80 főből kb.50-n rövid időn belül a földön feküdt. El kezdtem figyelni ima közben az eseményeket és láttam, hogy olyanok is Lélekben nyugodtak, akik elöl álltak és nem láthatták, hogy mi történik a hátuk mögött.
Hamarosan az öröm Lelke áradt ki ránk és olyan ujjongásban fürdött az egész társaság, mintha valóban részegek lettünk volna. Körül álltuk a magasba fölemelt keresztet, amit Chuck tartott a kezében és a dicsőítés átment az imádás örömébe, táncba, ujjongásba és ismét imádásba. Valóban olyan volt az az este, mintha első pünkösd lett volna és ráadásul mi is éppen az emeleti teremben voltunk az iskolában.
Az amerikaiak közül többen kezdettől fogva együtt voltak Daviddal a megújulásban. Egybehangzóan azt állították, hogy sokféle csodáját élték már át a Léleknek, de ilyen erővel történő kiáradását még nem látták. A Lélek számukra is új erővel és meglepő módon áradt ki. A Nyolc Boldogság Katolikus Közösség tagjaként korábban magam is sok karizmatikus jelenséget láttam már, de ilyet én sem láttam Rómától kezdve Franciaországig és Medjugoreig.

Köszönet és hála az ajándékozó Istennek, a szívet kitágító Igének
és köszönet a Szentlélek kedves látogatásának!

Dicsőség az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké! Amen

Nincsenek megjegyzések: