2018. júl. 17.

ZÁRSZÓ vagy ADÁSSZÜNET


ELŐSZÓ

KERÜLŐS CSEL SZÖKTETÉSSEL

KÖSZÖNÖM a „Lezártam a blogot” c. írásomhoz beérkezett észrevételeket. Volt, aki ijedten azt gondolta, hogy el vagyok keseredve. Nem erről van szó. Próbálom érthetőbben, röviden elmondani. Ezek fényében írom ezt a kiegészítőt és helyezem el a bejegyzés elejére, mintegy előszóként.

Ha már most lett vége a foci őrületnek, akkor vegyünk onnan egy példát. A csatárnak bedurran a feje, bosszankodik és ez végső elszánásra készteti. Csapatának annyi gólhelyzete volt már és valahogy mindegyik kimaradt, pedig az idő sürget, a 90 perc lassan lejár és döntésre kellene vinni végre a meccset.

Az ellenség védelme megint elállja az útját, hogy blokkoljon. Ekkor a csatár fölszívja magát és bedob egy kerülős cselt szöktetéssel. Aki nem ismerné, annak írom, hogy mi ez a szöktetés. Elgurítva a labdát a védő mellett mintegy előre rúgja önmagának a labdát, szökteti magát közben kikerüli a hátvédet és fut, mint a nyúl, hogy hamarabb érjen oda a labdához, mint a hátvéd, aki észlelte a cselt és ő is el akarja érni az előre rúgott labdát, mert tudja, hogy abból a csatár könnyen gólhelyzetet teremthet.

A terv rizikós. Sikerülhet is, de a labdát is elvesztheti és akkor az ellenfelet hozza támadó helyzetbe.

Hogyan áll az párhuzamban a benei misszióval? Nézzük:
Foci: volt sok gólhelyzet  de még nincs győzelem.
Bene: voltak jelek, csodás gyógyulások, de nincs megtérés, bűnbánat.
Foci: a csatár önmagának rúgja előre a labdát.
Bene: mintegy előre hoztam a beteljesülését az Igének, a missziónak és előre dobtam/rúgtam magamnak az ígéret focilabdájának  lehetőségét, és most futok utána, hogy megvalósuljon. Azt írtam, akkor írok legközelebb a blogba, ha az Ige ígérete megvalósul Benén, vagyis nagyobb jelek és csodák lesznek, mint amit Jézus tett. Ezeket a nagyobb jeleket Ő maga ígérte meg.
Foci: idő kell ahhoz, hogy a csatár a kerülős csellel utolérje az előre rúgott labdát.
Bene: idő kell ahhoz, a növekedés ideje, hogy a jézusi ígéret beteljesedjen.
Foci: a rizikó az, hogy a védő hamarabb ér oda az előre rúgott labdához és a csel nem sikerül.
Bene: a növekedés ideje alatt a patás elgáncsolhatja a folyamatot, mert tudja mi a tét.
Foci: az előre rúgott labdával nemcsak önmagát szökteti a csatár, hanem mintegy maga után húzza az egész csapatot, hogy zárkózzanak fel a támadáshoz és ők is előre fussanak. Közben a kerülős csel óhatatlanul az edzőt is bevonja, föllelkesíti, mert látva a helyzetet az fölpattan a kispadról és oldalról bekiabál, tanácsot ad és buzdít.
Bene: ez a terv mozgósítja a háttér imacsapatot és bevonja Jézus edzőt is a támadásba, segíti azt, hogy a terv megvalósuljon. Amen, Amen, Amen
Talán így már érthetőbb lesz az egész blog bejegyzés. Ha még valakinek további kérdése van, írja meg és szívesen válaszolok. folditibor5kukacgmail.com Vagy fb üzenetben. - Áldással! T.

Lezártam a blogot.Tettem ezt annak ellenére, hogy ebben a

 percben kaptam a jó hírt azOnkológiáról, hogy elkészült a

 múlt heti MR eredményem és nincs változás.


 A daganat 

stagnál, mérete nem változott. HAallelujaAH!

KÖSZÖNÖM   


JÉZUS!  
A blog lezárásának okait elmondom az alábbi írásban.

 ZÁRSZÓ VAGY ADÁSSZÜNET?

„Ezeket akartam nektek mondani,
 amíg veletek vagyok.” Jn14.5


DEO GRATIAS! Ezekkel az utolsó bejegyzésekkel utolértem magam annak elbeszélésével, hogy életemben mennyi mindent tett értem az emberszerető és jóságos Isten.

Miközben majd hét éven át gépeltem a történeteket, erősen éreztem, észleltem, tapasztaltam a Szentlélek vezetését és átéltem, hogy mennyire igaza van az IGÉNEK.

„Egy a ti tanítótok a Krisztus.” Mt 23.12

Igyekeztem is sokat tanulni Tőle és remélem, hogy Ti is tanultatok
a történetekből. Az Emlékoszlopok mára egyrészt elérte célját, mert a hitetlen világban emléket állítottam az ÚR dicső tetteinek. Másrészt folyamatosan be is teljesíti azt, mert amíg áll a világ, amíg van internet ezek a történek kiállják szilárdan a hitetlen világ ostromát.
Hét év alatt 78 ezer látogatója volt a blognak. A Sarkvidék kivételével szinte a világ minden tájáról volt Olvasója vagy érdeklődő Látogatója az ÚRnak.
 Perutól Japánig, Ausztráliától Norvégiáig. 
A mai csúcsterhelt és a hit iránt többnyire közömbös infósztárádán igazán és szívből hálás vagyok a Szentléleknek, hogy elvitte az Evangéliumot az emberekhez!HAallelujaAH!

Júl.20-án reggel hangzott el a Mária Rádióban a Ne Féljtek c. műsorban, amelyben Szent II. János Pál üzeneteiből olvasnak fel minden nap egyet. Archívumból visszahallgatható. Nem pontosan idézem:


Életetek legnagyobb megtiszteltetése az, 
ha hirdethettétek az Evangéliumot.

Dicsőség Istennek!Dicsőség Istennek!Dicsőség Istennek!

Oszlopot állító Szent Jákob! 
Kérlek, könyörögj érettünk és az Olvasókért. 
Kisboldogasszony napján indult el a blog hét évvel ezelőtt. 
Kisboldogasszony Szűz Mária! Kérlek Téged is, hogy továbbra is könyörögj érettünk és az Olvasókért. Köszönöm, köszönöm! Köszönöm Jézusnak, hogy annyi alkalommal szólt hozzám és eledelt adott nekem is és Nektek is.

Hogy ez most zárszó-e vagy adásszünet azt nem tudom.

Egyet-kettőt viszont biztosan. Emlékeztek rá, hogyan néztem ki az induláskor és tudjátok, hogyan nézek ki most. Igen nagy a különbség. Ennél azonban nagyobb azonban az a belső változás, ami a szemnek láthatatlan. Köszönöm Jézus!

Két évvel ezelőtt hárman indultunk el reménnyel a gyógyulás útján ugyanezzel a betegséggel, ugyanezzel a szövettannal, azóta ketten közülünk már a mennyei arany utcákon sétálnak és imádkoznak értünk. 

Ebben a percben kaptam a jó hírt az Onkológiáról, hogy elkészült a múlt heti MR eredményem és nincs változás, a daganat stagnál. HAallelujaAH!KÖSZÖNÖM JÉZUS! Ettől függetlenül mégis zárszónak tekintem ezt a bejegyzést több ok miatt is.

1. Egyrészt Az életemről az ÚR dönt és nem tudni mi lesz a betegség vége.
2. Zárszó ez abban az értelemben amint fent is írtam, hogy elfogytak a történetek és csak az ÚR tudja, hogy lesz-e a folytatása és milyen lesz az.
3. Zárszó ez abban az értelemben is, hogy megcsókolva Jézus kezeit kérem, hogy engedjen beleszólást a folytatásba ha lesz. A mai evangélium IGÉje arról győzött meg, hogy úgy kell  lezárni a blogot, hogy közben nyitva kell hagyni azt egy új kezdet lehetőségére. Ma arról beszélt Jézus, hogy pokolra kerülnek azok a városok, melyek ugyan látták Jézus csodáit és mégsem tértek meg.
Ezt az evangéliumot egyszer már idéztem és alkalmaztam a falunkra és a felszólítás meg is jelent a falusi hírmondóban, Jaj neked Ladánybene címmel. Szeretném ha Bene jobb sorsra lenne érdemes és elkárhozására nem kerülne sor. 
Mert mit is láthatott eddig a 10 év plébánosságom ideje alatt a falu az ÚR munkájából?
Foglaljuk össze hálás szerénységgel, a teljesség igénye nélkül, mert sok van ami a szemnek láthatatlan:

1. A szemük előtt gyógyultam meg csodás móson hólyagdaganatból.
2. Meggyógyult Éva szeme az eucharisztikus áldástól.
3. Meggyógyult Alice régóta tartó belső betegsége a pünkösdi Gyula testvér áldásától.
4. Egy özvegynek elmúlt az egy éve tartó gyásza Szent Charbel olajától és eltelt a Lélek örömével.
5. Mártika megszabadult a dohányzástól Szűz Mária segítségével.
6. A karitász Vezetőt betöltötte a Szentlélek öröme dicsőítés közben, a buddhista pedig elsőáldozó lett.
8. Eltünt egy gerincdaganat egy közbenjáró ima alatt. MR igazolta.
9. Egy asszonynak eltünt az arcáról a bibircsókja az imaóra végére. Fotók igazolják......és még folytathám a felsorolást.

Ezekről rendre beszámoltam a Híveknek és a hírmondóban a lakosságnak is.

….a hetedik te magad légy, mondja a nóta.

7. Két lábon járó agydaganatos túlélőként járok kelek két és fél éve a faluban, betöltve a zsoltáros IGÉJÉT:

„Szinte csodajele lettem sokaknak, 
mert Te erős segítőm vagy.” Zsolt 71.1-17


Ez úgy tűnik nem elég. Mert ugyan látják ezt a rendkívüli eseményt,  mégis nincs egyetlen bűnbánó sem a faluban és Jézus éppen ezért korholta a városokat és ezért jelentette ki, hogy pokolra jutnak, mert látták Jézus életében a jeleket, de nem tartottak bűnbánatot és nem hittek.
Ezért döntöttem úgy, hogy lezárom a blogot és ha majd beteljesedik az imádkozó benei szent maradék életében Jézus ígérete, akkor fogom újra megnyitni a blog ajtaját és együtt fogunk tanúságot tenni Jézusról.

Az IGE ígérete, amelynek a beteljesedésére várunk így szól:

„Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert én az Atyához megyek, 13s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban,14bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.” Jn14.12


2011. Jobbra a kezdet. - 2018. Balra a zárás.
Ezért a blog most elhallgat addig, amíg ez be nem teljesedik. Elhallgat, mert nem akarok erről többet siránkozni. Siránkozzék helyettem Jeremiás próféta aki látva a pusztulást szíve mélyéből siratta Isten Népét és Jeruzsálemet. Látva az ellenség  benei pusztítását, látva a Népegyházban végzett rombolását, látva a lelkek fogságát hallgassunk  a próféta siralmának szavára és reménnyel imádkozzunk és engeszteljünk.

„Jó csendben várni az Úr szabadítására.” 
Jeremiás siralmai 3.26

Szent András és Szent Benedek ünnepén ezennel a blogot lepecsételtem.

"Addig is imádkozzunk szüntelenül." 1Thessz5.18 
"Az időpontokról pedig nem szükséges írnom Testvérek." 1Thessz5.1

Köszönöm, hogy követtétek a blogot és követitek, ha lesz folytatás.
Legyetek áldottak, szentek és alázatosak!

Áldással és szeretettel!
Tibor atya
Nincsenek megjegyzések: