2018. júl. 8.

TÖVIST KAPTAM A TESTEMBE - NYELVEKEN SZÓLOK


Miért merte azt mondani Szent Pál, hogy ő mindenkinél többet imádkozik nyelveken? Mert nem látta a a tagokban a nyelveken szólás gyümölcseit.

Miért mertem azt mondani a beszédemben, hogy hozzám többet szól a Szentlélek, mint hozzájuk együttesen? 
Mert ismerem juhaimat. Tisztelet a szent maradéknak, de nem látom a nyájban a Lélek ajándékait, megnyilvánulásait és legfőképpen azt nem látom, amiről Varga L. püspök atya a köv. mondta: a hiteles Krisztus követés hiteles jele az öröm a Szentlélekben. Most még nem várom el tőlük, hogy nyelveken szóljanak - bár Pálnál nem ez a Kinyilatkoztató IGE tanítása -de azt igen elvárom, hogy a legyenek szomjasak, nyitottak a Lélekre.

Szomjúságomban engem viszont ismét megitatott gyönyörűségének patakjából, mert egész nap olyan öröm volt bennem, hőgy tűzfészekké vált az ágyam és hajnali fél háromkor még nem tudtam aludni az örömtől, csak forgolódtam, mint Szent Lőrinc a parázson: Uram a lelkem ezen oldala már nem bírja tovább ezt a tüzet, most süsd meg a másik felét is és eméssz el, vagy hagyd kérlek abba, mert nem bírom tovább viselni ezt az örömöt és engedj egy kicsit aludnom is mert holnap után 400km vezetés vár rám...

2kor135. Önmagatokat vizsgáljátok meg, vajon a hitben vagytok-e; önmagatokat tegyétek próbára. Vagy nem ismeritek fel önmagatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Ha nem, akkor nem álltátok ki a próbát.

Szeretném ugyanis, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de imégnkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint nyelveken szóló.'KOr 14.









DICSŐSÉG AZ ATYÁNAK A FIÚNAK ÉS A SZENTLÉLEKNEK
MIKÉPPEN KEZDETBEN MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ AMEN























































































Nincsenek megjegyzések: